Menukaart

MENUKAART

Wanneer u aan het genieten bent van de prachtige natuur, maar u de wind niet meer door de bomen hoort ruisen omdat uw maag zo knort, stop dan even bij De Balije Tuin. De enige plek die direct aan de (fiets) route ligt tussen het Balij Bos en het Bieslandse Bos en waar u zelfs binnen nog steeds het idee hebt dat u buiten bent.

Op onze menukaart staan pure, biologische gerechten waarvan de ingrediënten met zorg zijn uitgekozen. Bent u vegetariër, dan wordt u van ons menu heel gelukkig! Wij zijn zelf al jaren vegetariër en willen graag aan iedereen laten zien hoe verrassend lekker vegetarisch eten kan zijn. Onze favoriet: brood met humus.

Maar we serveren niet alleen vegetarische gerechten. Met veel liefde bereiden we ook een overheerlijke uitsmijter met spek, ham en kaas voor u of een rivierkreeftsalade.

Heeft u speciale dieetwensen, allergieën en/of een voedselintolerantie? Ook dan kunt u bij ons terecht. Geen probleem! Wij hebben ervoor gezorgd dat er echt voor elke gast wat lekkers op de kaart staat. Iedereen die bij ons werkt weet precies welke ingrediënten in de gerechten zijn verwerkt. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Werkt de pdf viewer niet, dan kunt u onze menukaart hier downloaden

Werkt de pdf viewer niet, dan kunt u onze menukaart hier downloaden

CADEAUTJES OP JE BORD

Zo noemen wij onze gerechten ook wel. En net als onze locatie heeft onze menukaart een bijzonder verhaal waar we u graag iets meer over vertellen.

We zijn dol op biologische (streek) producten, voegen geen extra suikers toe en snappen dat niet iedereen gluten kan eten. Wij werken veel met seizoensgroenten. Onze leveranciers hebben wij met zorg uitgekozen en we kennen ze allemaal bij naam.

In mei 2024 zijn we gestart met de aanleg van onze eigen moestuin. Een hele mooie toevoeging aan ons restaurant! We gaan we hier groente, fruit en kruiden verbouwen die we uiteraard in onze gerechten verwerken.

Ook onze leverancier Hoeve Biesland heeft een bijzonder verhaal: Hoeve Biesland is een biologisch-dynamische boerderij met het Demeter keurmerk. Een hele mond vol. Wat betekent dit?

Hoeve Biesland gebruikt geen gif of kunstmest zodat de grond gezond blijft en het natuurgebied rondom de boerderij een hoge biodiversiteit heeft. De dieren eten alleen graan, mais en gras, ze krijgen zo min mogelijk antibiotica en lopen heel de dag buiten in de natuur. Alle producten van de boerderij zijn vol smaak, zo gezond mogelijk en passen precies bij onze kaart. Eén bezoekje aan de boerderij was voor ons genoeg om te beslissen: met jullie willen we samenwerken!

VERWEN JEZELF

Ons aanbod van gebak is iets waar wij echt trots op zijn. Wij hebben aan twee bijzondere vrouwen gevraagd of zij voor u een culinair verwenspektakel willen maken. De overige taarten wordt door onze keukenprinsen en -prinsessen zelf gemaakt.

Truus maakt volgens Nico de lekkerste appeltaart van de hele wereld. En u denkt misschien dat Nico beïnvloed is omdat Truus zijn moeder is, maar ik ben het helemaal met hem eens. Ze maakt ook heerlijke advocaattaarten en Schwarzwälder Kirsch.

Wilt u een prinsessen gebakje? Dan bent u bij Gunilla Hendriks aan het goede adres. Gunilla komt oorspronkelijk uit Zweden en ondanks het feit dat zij al jaren in Nootdorp woont, proef je nog altijd een vleugje Zweden in haar taarten en lekkernijen. Gunilla maakt de overheerlijke (vegan) Ambrosiataart voor ons.

DD5BABF6-141F-448C-B28F-7F6EB6FE37FC_1_201_a
2673

Wij horen graag van u welk gebakje uw favoriet is! Tag ons op social media.

filed under: