Over ons

OVER ONS

debalijetuin.nl-tuin
debalijetuin.nl-tuin-2

AANGENAAM KENNIS TE MAKEN!

Wij zijn Eveline en Nico. Wij zijn niet alleen levenspartners, maar ook levensgenieters, lachebekken en lekkerbekken. We hebben veel gemeen en passen bij elkaar als doperwtjes en worteltjes in een potje.

We zijn allebei geboren en getogen in Nootdorp. En ook al wonen wij alweer geruime tijd in Barendrecht, Nootdorp heeft nog steeds een heel bijzonder plekje in ons hart.

Familie speelt een belangrijke rol in ons leven. We komen allebei uit een warm nest en verjaardagen en feestdagen worden uitgebreid met elkaar gevierd. Altijd met een lekker hapje en een drankje.

Wij  hebben allebei een grote passie voor lekker eten, vinden het leuk om te experimenteren met vegetarische gerechten en zijn dol op de mediterrane keuken.

Onze favoriete quote is van Albert Einstein: “Nothing will benefit human health and increase the chances for survival of life on Earth as much as the evolution to a vegetarian diet.”

Het creëren van nieuwe dingen, aandacht hebben voor details en net even dat stapje extra lopen, is wat wij allebei zo leuk vinden aan ondernemen. We hebben allebei een eigen bedrijf gehad en weten niet alleen hoe de vork, maar ook hoe de lepel in de steel zit.

Het is onze missie om u een fantastische culinaire beleving te bezorgen elke keer wanneer u De Balije Tuin bezoekt.

Tot snel, we kijken ernaar uit om u te leren kennen!

EEN BIJZONDERE PLEK, MET EEN BIJZONDER VERHAAL

“Zou je dat nou wel doen?” en “Weet je het heel zeker?” was vaak de reactie als Nico en ik aan onze familie en vrienden vertelden dat we een restaurant gingen kopen. Maar wij wisten het heel zeker. De wens om samen een bedrijf te hebben was er al een hele tijd en in september 2020 vielen opeens alle puzzelstukjes op hun plek.

Door de pandemie werd er niet meer gereisd en kwam mijn werk als zelfstandig reisagent opeens stil te liggen. Niets doen is niks voor mij, dus ging ik terug naar mijn roots: de horeca!  Ik wilde graag mijn nieuwe werkplek aan Nico laten zien en op een zondagmiddag in juli gingen wij samen wat drinken in het theehuis waar ik elke dag met veel plezier mijn werk deed.

En terwijl wij daar zaten, Nico met een stevige espresso en ik genietend van mijn kopje thee, zeiden we tegen elkaar: “Wat zou het leuk zijn om samen een restaurant te hebben.” Over een locatie hoefden we niet lang na te denken. De Brede Hoek, het restaurant waar wij vaak langs reden en waarvan we gehoord hadden dat het te koop stond.

Nog diezelfde middag reden we ernaar toe. Het restaurant was gesloten maar er hing een briefje op de deur. We trokken de stoute schoenen aan en stuurden een berichtje: “Wij willen geen reservering maken of een evenement organiseren. We willen weten of het restaurant te koop is.” Een paar uur later kregen we een rondleiding van de eigenaren en al snel zaten we om tafel om de overname te bespreken. Zo snel kan een droom in vervulling gaan.

Een periode van plannen maken, hard werken, en verbouwen volgde en op 1 april 2021 was de officiele opening van De Balije Tuin.

debalijetuin.nl-interieur
debalijetuin.nl-tuin3
Processed with VSCO with ss1 preset

DE OMGEVING

Wist u dat als u in één van onze heerlijke comfortabele stoelen zit, u in de tuin zit van een huis dat hier rond het jaar 1300 gebouwd werd? Het was het huis van de leider van de ontginning van dit gebied die werd uitgevoerd door de Orde van de Johannieters, ook wel de Balije Ridders genoemd. Nu snapt u gelijk waarom onze droom de naam De Balije Tuin draagt, het is letterlijk de tuin van de Balije Ridders.

Nog een leuk weetje: De Orde van Johannieters was in 1048 opgericht om in het Heilige Land voor de zieken te zorgen en de pelgrims onderdak te verlenen. Een prachtige traditie die zij overal in Europa voortzetten en ook hier. In het ordehuis, dat heeft gestaan op de plek van Nieuwkoopseweg 54, kregen passanten eten en drinken aangeboden en men kon er ook een nachtje blijven slapen. Toen de Johannieters het huis verlieten, bleef het een herberg en kreeg het de naam ‘De Olyphant’. Met veel passie en plezier zetten wij de eeuwenoude gastvrije traditie van de Johannieters voort en bieden wij u een plek waar u heerlijk even kunt bijkomen!

Het hebben van een eigen restaurant gaat over grote dingen, maar ook over kleine dingen. Deze kleine dingen, de details, maken een plek uniek en dat is precies wat wij u willen bieden, een unieke plek. Wij hebben er bijvoorbeeld voor gezorgd dat er voldoende oplaadpunten voor uw fiets zijn. Ook zijn er voldoende parkeerplekken voor uw auto. Honden zijn bij ons van harte welkom, als ze maar droge en schone poten hebben.

filed under: